7 начина да предотвратим появата на целулит

Лечението на целулита е една трудна и тежка процедура. Препоръчва се преди да започнете неговото лечение, да се открият факторите, които са го предизвикали. Тези фактори могат да бъдат различни: предразположеност към него, застоял начин на живот, лошо хранене, отпусната кожа и други.

След като откриете вашите фактори, изберете подходящата за вас антицелулитна процедура и променете начина си на хранене. Най-добре е това да се направи от специалист. Избягвайте приема на: консервирани храни, газирани напитки, алкохол и сладки и мазни неща. Разберете, че лечението на целулита е едно мъчително начинание, което ако бъде ефективно, ще даде своите дълго очаквани плодове. Това зависи от самите Вас и сериозността с която подхождате към проблема. Лечението на целулит изисква търпение и време, както и подходящ антицелулитен крем.

Предлагаме Ви 7 начина, чрез които да предотвратите появата на целулит:

1. Най-популярния и гарантиран метод за борба с целулита са съвременните йонизационни процедури. При тази антицелулитна процедура, мускулите биват стимулирани с ток. Има и други нашумели процедури, като масажи, компреси с водорасли и тангенторни бани. Това са безспорно ефективни антицелулитни процедури, които се предлагат от малко специалисти в България. Въпреки това те заслужава голямо внимание и доверие.

2. Пийте най-малко 3 литра вода на ден.

3. Яжте храни с по-малко количество сол в тях.

4. Спортувайте и се движете. Включете сутрешна гимнастика в програмата си и ходете поне половин час на ден. Ставайте и се разхождайте в офиса, особено ако работата Ви изисква да седите по цял ден пред компютъра.

5. Подобрете начина си на живот като премахнете вредните навици от ежедневието си

6. Докато си взимате душ, масажирайте проблемните области. Разбира се антицелулитните терапии, направени от специалисти се препоръчват.

7. Редувайте студен душ с топъл. Така ще стимулирате циркулацията на кръвта и ще стегнете кожата на тялото си.