В кои случаи се използва детектора на лъжата?

В кои случаи се използва детектора на лъжата? Още така наречения полиграф се използва при терористичен акт, тежко престъпление, фалшифициране на документ, обир, клевета, палеж, търгуване с откраднати материали, вещества и стоки, рекет, нанасяне на побой, психическо или сексуално издевателство, некрофилия, содомия и педофилия, исмами, нарошаване на договор, издаване на фирмена тайна,изневяра, изтичане на информация и много други.
Ето и други инциденти при които може да бъде използван детектор на лъжата в http://poligraf.bg/ : детектора на лъжата може да бъде приложен при кражба на пари, информация, електроенергия, каси с ценности, апаратура, черна,бяла техника, медикаменти, вещества, алкохол,произведения на изкуството и много други.
детектор на лъжата от poligraf.bg
Детекторът на лъжата все повече се разпространява в България и вече много хора прибягват към този вид услуга, за да разобличат изневяра от страна на половинката или измама във фирмата от страна на служител.

Колко са надеждни измерванията на детекторите на лъжата? В общи линии валидността на полиграфското изследване е между 96% и 99%. Крайният резултат от едно изследван може да се отчете по три начина: които са истина, лъжа и неопределеност. Целите за създаване на зоната на неопределеност е защита на изследваните лица от погрешен резултат. Заради това всъщност измерването на детектора на лъжата не е 100% валидно. За съжаление проверките с детектора на лъжата не се признават от съдебната система в България, те играят ролята на експертиза. Изчисленията от детектора на лъжата могат да бъдат изискани от прокуратурата и от защитата в съда, но не и като твърдо доказателство.

Затова детекторът на лъжата може да бъде използван в частни случаи като изневяра и други нередности, които не засягат съда, а лично вас.