Видовете трактори и какво трябва да знаем за тях

Както личи от заглавието на днешната ни статия, днес ще обърнем специално внимание на земеделската техника. Уверени сме, че темата ще бъде от полза на мнозина, които се занимават с работа на полето.

И така, предлагаме ви да разгледаме видовете трактори, тъй като именно те са основна част от селскостопанската техника от … А и няма как да бъде другояче, след като именно благодарение на тях успяваме да свършим толкова много работа с толкова малко усилия.

В случай, че ви предстои закупуването на трактор, държим на първо място да отбележим, че не е задължително да давате огромни суми за тази покупка. Да, знаем, че ще ви се стори странно, но на ваше разположение има електронен магазин за селскостопанска техника. Той ви предлага всички необходими резервни части за вашата земеделска техника, а най-добрата новина е, че цените са по-ниски от тези, които сте свикнали да виждате.

Но нека да не губим повече време, а да преминем директно към темата за разпространените видове трактори. Задължително е да започнем с колесните трактори. Със сигурност знаете, че именно те са най-популярни в наши дни, тъй като задните гуми са значително по-големи от предните. Всъщност тук е мястото да отбележим, че напоследък се забелязват все повече модели, чиито гуми са сдвоени – това означава, че размерът на задните и на предните гуми е еднакъв.

Може би много от вас са чували за верижните трактори. Истината е, че те наистина бяха изключително разпространени, но в миналото. Огромният им недостатък е, че изразходват огромни количества гориво, но за сметка на това са изключително проходими и могат да се ползват за тежка работа – за изкореняване на дървета или пък за разголване на почвата.